סקייטבורד, קרוזר או לונגבורד?

ההבדלים ביניהם וקצת מעבר…

הסקייטבורד:

בעבר לכל קרש בעל 4 גלגלים קראו סקייטבורד. כיום כשהולכים לעשות סקייט, בדרך כלל הכוונה היא לסקייטבורד מהסוג הנפוץ והמודרני: טריקים, תרגילים, קפיצות מעל מכשולים או גרמי מדרגות בסקייטפארקים (פארק) ובמקומות ציבוריים (סטריט).
הסקייטבורדים המודרניים הם בעלי אותה צורה באופן כללי, משתמשים באותם סוגים של צירים קלי משקל ובעלי גלגלים קטנים וקשים המיועדים למשטחים חלקים כמו בסקייטפארקים ושאר מקומות טובים לסקייט.
ייעודו של הסקייטבורד המודרני (זה שכולנו מכירים) הוא לעשות תרגילים וטריקים: הולי, שאביט, פליפים מעל מדרגות, גריינדים וסליידים על מעקות וריילים.
הסקייטבורד המודרני לא מוצלח במיוחד אם אתם מתכוונים להשתמש בו ככלי תחבורה וניוד ממקום למקום. הסיבה בכך שהגלגלים הקטנים והקשים של הסקייטבורד המודרני לא מאפשרים נסיעה חלקה על משטחים אגרסיביים יותר כמו מדרכות, אספלט וכו'…

הסקייטבורד הקלאסי

הקרוזר:

הקרוזר לא נבנה במטרה לעשות תרגילים וטריקים כמו הסקייטבורד המודרני. לא להיבהל, ישנם המון תרגילים שאפשר לעשות איתו. הייעוד המקורי של הקרוזר הוא להביא אתכם ממקום למקום, לעבודה לחבר או לרכבת או סתם בא לכם לשוטט ולהינות מהנסיעה, הקרוזר יעשה עבודה טובה.
חשוב לדעת, הקרוזר הוא לא לונגבורד, הוא לא מספיק ארוך בשביל להיות לונגבורד, אפשר להגיד שהוא בין סקייטבורד ללונגבורד באורך וגם בביצועים, אפשר להינות איתו משני העולמות: לעשות טריקים של סקייטבורד וגם לשוטט איתו בכיף על משטחים יותר אגרסיביים כמו מדרכות ואספלט ולהגיע ממקום למקום.
גודל הקרוזר: ככל שהקרוזר שלכם יותר קטן כך יהיה לכם יותר קל לסחוב אותו ממקום למקום. גודל הקרוזר משפיע גם על הביצועים והתרגילים שאפשר לבצע איתו. אם הוא בערך בגודל של סקייטבורד מודרני אז אפשר לשלב תרגילי סקייטבורד למיניהם, אם הוא קטן יותר הוא בדרך כלל ישמש רק לנסיעה ושוטטות אך אם הגודל שלו יותר מתקרב ללונגבורד, כאן נפתח עולם שלם של תרגילים מענף הלונגבורדינג שעוד מעט נדבר עליו.
גודל וסוג הגלגלים: לקרוזר יש גלגלים גדולים ורכים לעומת הסקייטבורד שהוא בעל גלגלים קטנים וקשים. זאת כיוון שהוא צריך להתמודד עם משטחים אגרסיביים יותר ועדיין לספק נסיעה חלקה ומהנה. בדרך כלל משתמשים בגלגלים קטנים יותר מגלגלים של לונגבורד אך הרבה יותר גדולים מגלגלים של סקייטבורד רגיל (55 עד 65 מילימטר).
צירים: הצירים של הקרוזר דומים לאלו של הסקייטבורד הרגיל והם צרים וקלים לעומת הצירים של הלונגבורד שהם רחבים וגדולים.
טיפ למי שיש סקייטבורד: סקייטרים ברחבי העולם מחליפים את הגלגלים של הסקייטבורד הרגיל שלהם בגלגלים גדולים ורכים ומיד הופכים אותו לקרוזר לתפארת, כך אפשר להצטייד בעוד סט גלגלים ומתי שמתחשק להחליף. החיסרון בכך כמובן הוא שצריך כל פעם להחליף את הגלגלים ולא לכולנו יש את הכוח והזמן לכך.

המיני קרוזר של DB

הוידאו הזה מראה כיצד נראה קרוזר סטנדרטי ואילו תרגילים אפשר לעשות איתו:

הלונגבורד:

הלונגבורד נהפך להיות מושג מאוד רחב ולפעמים תמצאו בהגדרה קרוזרים שהם לא לונגבורדים ולונגבורדים שהם בכלל קרוזרים. כשמתארים לכם לונגבורד קצר או קטן, המונח הנכון להשתמש בו הוא קרוזר, מיני קרוזר או מיני לונגבורד.
אפשר להגיד שכל מה שמעל 91 ס"מ ייחשב כלונגבורד אמיתי.
הלונגבורד התפתח לאחרונה ונוצרו סביבו תחומים רבים, לכן ישנם תרגילים ותיאורים מסויימים שמתאימים לסוג מסויים של לונגבורדינג.

כך נראה לונגבורד אמיתי

הלונגבורדינג מתחלק לשלושה סוגים:

  • השיוט המקורי והסטנדרטי
  • הפריסטייל לונגבורד
  • דאונהיל לונגבורד

הלונגבורדים שונים אחד מהשני ומיועדים כל אחד למטרה שלשמה הוא נועד, אם זה פריסטייל או דאונהיל וכו'.
לכל הלונגבורדים יהיו גלגלים גדולים מאוד (70 מילימטר ומעלה) ורכים. בדרך כלל יגיעו עם צירים גבוהים יותר וגמישים יותר כך שאפשר לפנות איתם בחדות ובמהירות יותר מאשר צירים של סקייטבורד רגיל.

כמה עולה סקייטבורד?

מחיר סקייטבורד יכול לנוע בין 150 ל-1500 שקלים (לפעמים אפילו יותר!) הכל תלוי באבזור ובחומרים שממנו הסקייטבורד עשוי. כמובן שאם תשלמו מחיר זול יחסית (בערך 150-300 ש"ח), סביר להניח שאיכות החומרים תהיה ירודה והסקייט יחזיק פחות זמן או לא יהיה מתאים לביצועים שאתם מתכוונים לעשות איתו.

בדרך כלל מחיר של סקייטבורד נורמלי מתחיל ב-500 ש"ח. אם התקציב שלכם נמוך תמיד אפשר גם לחפש בקבוצות יד שנייה בפייסבוק, בדקנו ויש אפילו כמה כאלו 🙂